?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Ilmattaret (eng. sylphs)

Ilmattaret ovat olentoja, jotka yhdistetään ilman elementtiin. Heidän tehtäviin kuuluu muodostaa lumihiutaleita ja ohjata tuulia. Heidän tehtäviään on myös päästää tarpeeksi valoja kasveille, että ne kukoistaisivat.He myös tekevät yhteistyötä vedenalaisten kanssa muodostaakseen pilviä. Ilmattaret ovat tuulen henkiä, joilla on juuria moniin kreikan legendoihin ja myytteihin. Tarina kertoo, että joskus ilmattaret ovat puhuneet ihmisille tippukiviluolastoissa ja oraakkelien suilla. Toisinaan he voivat myös aiheuttaa unia ja ennustuksia. Verrattaen muihin elementteihin, ilmattaret ovat toiseksi korkeinta värähtelytasoa ja ne siirtyvät helpoiten ulottuvuudesta toiseen. He ovat yhteydessä avaruuden liikkumiseen, kuin ohjaten ja muokaten tuulta.

Ilmattaria hallitsee henki nimeltä Paralda. Sanotaan, että ilmattarien hallitsija asuu maailman korkeimman vuoren huipulla. Koska he ovat ilmojen olentoja, ilmattaret viihtyvät enimmäkseen myös itse vuorten huipuilla mutta he eivät viihdy pitkään paikoillaan vaan tykkäävät vaellella paikasta toiseen. He elävät satoja vuosia, tavoittaen tuhannen vuodenkin iän näyttämättä vanhalta ja eivätkä omaa minkäänmuotoisia sairauksia.

Ilmattaret ovat aktiivisia, nopeita liikkeissään ja nopeudessaan. He ovat fiksuja ja älykkäitä mutta saattavat olla monivivahteisia ulosannissaan. Luonteeltaan ilmattaret ovat etäisiä ja viileätunteisia sekä he näkevät asioiden oikean luonnon. He voivat myös vaihtaa mieltänsä nopeasti mutta ovat myös yleensä iloisia.

Ilmattaret ottavat usein ihmisen muodon, mutta pystyvät pitämään sen vain lyhyen aikaa. Ne voivat olla silloin ihmisen kokoisia tai paljon pienempiäkin. He ovat yleensä ilmaisan näköisiä, niillä saattaa olla siivet, ja he saattavat näyttää kerubeilta tai keijuilta. Niiden kerrotaan olevan hyvin kauniita, aktiivisia ja erittäin avuliaita. Joskus voi myös nähdä aamuisin ruohikossa todisteita heidän tansseistaan.

Ilmattaret työskentelevät maan kaasujen ja eettereiden parissa. He ovat herkkiä ilmakehän muutoksille ja heillä on alitajuinen tieto kokoajan sen hyvinvoinnista. He auttavat myös ihmisiä, kun Ilmattaret liitetään ihmisen mielen aktiivisuuteen ja hermosysteemiin. He voivat vaikuttaa ihmiseen antamalla tälle ispiraation (vrt. muusa) ja usein ilmattarien sanotaan kerääntyvän runoilijan tai taiteilijan lähettyville auttaakseen selkeyttämään ihmisten sisäisiä visioita tai sisäistä kauneutta. Heitä yleensä kutsutaankin apuun luomisprosessissa tai vastauksen etsimisessä älykkyyttä vaativissa haasteissa.

Erityyppiä ilmentymiä:

Ilmattaret
- tunnettu paremmin Kalevalasta ilmatar tai ilman impi nimellä, tarkoittaa kuitenkin henkeä, joka oli osa tuulen valtakuntaa "...ennenkuin maailma luotiin oli alussa vain Ilmatar tyhjyydessä, joka oli täynnä tuulia. Ilmatar kyllästyi siihen, että hänellä ei ollut muuta tekemistä kuin laskea sateenkaaria ja antaa tuulien sotkea tukkansa...itse itätuuli sääli häntä niin, että vietteli tuulten lailla Ilmatarta kunnes Ilmatar väsähti synnyttäen Väinämöisen, tuulten lapsen."

Keijut
- Keijukainen eli keiju on pieni ja siro, usein siivekäs ja vaalea, jopa läpinäkyvä ihmismuotoinen olento. Keiju saattaa olla myös hyönteismäinen. Yleensä ajatellaan, että kaikki keijut ovat naispuolisia, mutta esimerkiksi Ison-Britannian tarinaperinteessä on useita erilaisia keijukaisia (”fairies”), joissa on mukana miespuolisiakin. Keijujen siivet ovat esimerkiksi perhosen tai sudenkorennon siipien kaltaiset. Keiju saattaa olla osittain tai kokonaan aineeton tai sumunkaltainen.

Kerubit
- Tässä siis tarkoitetaan maalauksissa ja postikorteissa tuttuja pulleita lapsienkeleitä ei kristinuskon kerubeita!

Profile

historiasta
elementaristi
elementaristi

Latest Month

joulukuu 2008
S M T W T F S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Sivun tarjoaa LiveJournal.com
Designed by chasethestars